وي تصريح کرد: طبيعي است که براي حفاظت از ميراث فرهنگي و توسعه گردشگري بايد زمينه بازديد گردشگران از اين اماکن و بناهاي تاريخي براساس قوانين و ضوابطي ايجاد شود تا کوچکترين لطمهاي به آثار وارد نشود.
محمدي با بيان اينکه توسعه گردشگري از طريق بهرهبرداري از آثار فرهنگي و تاريخي بهترين روش شناختهشده است، گفت: توسعهي گردشگري بهصورت دوجانبه و با هدف توسعهي اقتصادي و حفاظت از ميراث فرهنگي ميتواند صورت گيرد.
رييس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان ايلام تعيين حريم و عرصه آثار تاريخي را استانداردي براي بازديد و بهرهبرداري از آثار دانست و اظهار داشت: در سراسر کشور براي بناهاي تاريخي و محوطههاي باستاني، متناسب با آثار و ميزان پذيرش بازديدکننده، عرصهها و حريمهاي درجهي يک، دو و در برخي مواقع حريم زيستمحيطي که کاملا براساس گمانهزنيها و نتايج علمي هستند، تعريف ميشوند.
محمدي تدوين ضوابط و استانداردهاي بازديد گردشگران را متناسب با اهميت و درجهبندي آثار تاريخي در کشور ضروري ارزيابي کرد و افزود: بازديد زياد يا حجم بيش از حد گردشگران در يک اثر يا بناي تاريخي، سرعت تخريب آنرا افزايش ميدهد و بايد توجه ويژهاي به اين موضوع شود.
116
انتهای پیام/